Menu Close

[HowTo] Flip32/Naze USB poort tegelijk gebruiken met OSD er aan vast

Stel, je hebt een Naze vliegcontroller en een MinimOSD aangesloten op de Tx en Rx poorten van die vliegcontroller. Je sluit een LiPo aan zodat het hele boeltje stroom krijgt. Als je nu de vliegcontroller aansluit via USB aan de computer dan wordt het uitlezen van de vliegcontroller met Cleanflight enorm traag.

Ja, je kan de liPo loskoppelen maar dan kan je de ESC en Motor’s niet aansturen en de aangesloten ontvanger niet testen.

Dit probleem wordt veroorzaakt doordat de weerstand van de Tx naar de OSD lager is dan die van de UART poort. Verkeer (stroom) gaat dan dus lopen naar de OSD toe (Tx). Als je daarop een weerstand zet en je sluit vervolgens iets aan op de UART poort dan wordt dat de laagste weerstand en gaat het verkeer (stroom) daar naar toe.

Het probleem kun je oplossen door een weerstand te plaatsen op de gele Rx -> Tx aansluiting die naar de MiniOSD gaat. Het moet een weerstand zijn tussen de 500Ω en 1.5KΩ. Zie onderstaande tekening voor meer informatie over welke aansluiting het gaat.

6

Related Posts

1 Comment

  1. Paul van der Waerden

    Kan dit misschien ook de oorzaak zijn dat het niet mogelijk is om tegelijk een bleutooth adapter en de usb aansluiting te gebruiken. Ik ga het eens proberen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *